Snart alla på plats

Nu börjar lärare från Sverige, USA och England/Spanien droppa in efter en. Några av oss har varit med några gånger förr, några har varit med TAB i andra länder och några är helt nya både i Kambodja och med TAB.

IMG_0166Jag som en av de äldsta i antal TAB-år tycker att det är fantastiskt roligt att följa de helt nya i år, särskilt då de är rätt många. De har den där blicken som en ny-exade lärare kan ha. Entusiasm och nyfikenhet blandat med nervositet och osäkerhet. Men osäkerheten är ordentligt uppblandad med deras säkerhet i professionen, så där skiljer sig dessa lärare från de som är nyss utsparkade från lärarhögskolan.

Igår när jag pep ner från takbaren runt halv åtta (jag har med mig en nästan 5-åring så jag har perfekt alibi för att få gå och lägga mig tidigt) satt 10-15 lärare från TAB kvar på taket och snicksnackade. Alla utom en var svensk. Jag kunde inte låta bli att känna stolthet över vad TAB Sweden har blivit. Från min första resa 2008 där jag var ensam svensk till idag när TAB Sweden med Jenny vid rodret styr programmet med ca 20 lärare från tre olika länder. Den skillnaden för skolbarn i flera länder som vi lärare gör är så himla bra. (Jag vet att jag börjar låta som en sån där skolinspirationsföreläsare nu, så jag avrundar för att gå och bada.)

Jag ville mest bara sparka igång årets arbete i Kambodja med ett första inlägg. Och vill tillägga att ungefär samtidigt drar arbetet i Kenya igång, vi hoppas få en del rapporter därifrån också. De har inte samma tillgång till internet så det blir mer sporadiskt.

/Anna Ö

Publicerad av Anna

Jag heter Anna. Jag är lärare för år 7-9 i so och engelska. Jag är inte bara lärare. Jag är volontär och var med och grundade Teachers Across Borders Sweden 2010. TAB Sweden jobbar med att ge lärare i Kambodja, Myanmar och Kenya fortbildning i metodik, undervisningsmodeller och pedagogik. Det är himla roligt.

Lämna ett svarAvbryt svar

Exit mobile version