Möte med tolkar och förra årets lärare

Igår träffade vi de tolkar vi ska jobba med i år. Tolkarna är så oerhört viktiga för oss för att vi ska kunna göra det jobb vi gör här. Då vi inte pratar khmer behöver vi denna bro mellan oss och våra kambodjanska kollegor. De översätter dokument åt oss som vi behöver i vårt arbete, de översätter vad som händer i klassrummet under klassrumsobservationerna, både vad lärare och elever säger och skriver på tavlan och de sitter med i handlednings/coachningssamtalet och jobbar hårt för att hinna med översättningen i de samtalen. Samarbetet mellan tolk och TAB-lärare måste helt enkelt fungera för att vårt arbete här ska fungera.

Vi träffade också några av de lärarna som deltog förra året. Det är alltid ett kärt återseende, det är ju kollegor vi får träffa igen efter ett helt år. Mötena med dem är en spännande uppdatering om hur det har gått under året. Vad har de plockat upp, vad har de ändrat, vad har de utvecklat. Just denna uppföljning ser vi som oerhört viktig och värdefull för vårt fortsatta arbete här i Kambodja. Vi kan ha en känsla av att det går bra, att vi gör skillnad. Men den betyder ingenting om den inte också bekräftas av de kambodjanska lärarna. Eller inte bekräftas.

Idag är det tre skolbesök inbokade. Ett på en kommunal skola lite utanför Siem Reap, ett på en privat skola och ett på en kvällsskola. Läs allt om det senare under dagen.

Stöd TAB Swedens arbete: swish 123 059 3228, pg 57 25 44-5

 

 

Publicerad av Anna

Jag heter Anna. Jag är lärare för år 7-9 i so och engelska. Jag är inte bara lärare. Jag är volontär och var med och grundade Teachers Across Borders Sweden 2010. TAB Sweden jobbar med att ge lärare i Kambodja, Myanmar och Kenya fortbildning i metodik, undervisningsmodeller och pedagogik. Det är himla roligt.

Lämna ett svarAvbryt svar

Exit mobile version