Bo på kloster

Tidigare här i Myanmar har TAB Swedens lärargrupp bott på hotell centralt i Nyaung-U, nära Bagan. Den skola vi startade arbetet på för sju år sedan ligger här och när programmet har utökats har det mest skett med lärare från närliggande skolor. Nu växer programmet och antalet skolor väsentligt, och de flesta ligger nu i andra områden. Därför har vi för första året fått bo på två av klostren.
Det är inte helt lätt att få tillstånd till det eftersom utlänningar inte får vistas hur som helst i landet eller bo var som helst, men någon i nätverket har vänner i hög position och har lyckats utverka ett tillstånd.

Det är ett spartanskt boende, men munkarna på klostren har gjort allt de kan för att göra det så bekvämt som möjligt för de besökande lärarna. Och byborna lagar festmåltider åt dem varje dag.
Under två perioder har åtta av TAB-lärarna bott på klostren. Tre nätter i Workshopperioden och två nätter i coachingperioden. Övriga nätter har de bott tillsammans med resten av gruppen på hotell Zein. I dag har de åkt upp till klostret för den sista delen av coachingperioden och vi träffar dem igen om ett par dagar.

/Kickan Hagroos

Publicerad av Anna

Jag heter Anna. Jag är lärare för år 7-9 i so och engelska. Jag är inte bara lärare. Jag är volontär och var med och grundade Teachers Across Borders Sweden 2010. TAB Sweden jobbar med att ge lärare i Kambodja, Myanmar och Kenya fortbildning i metodik, undervisningsmodeller och pedagogik. Det är himla roligt.

Lämna ett svarAvbryt svar

Upptäck mer från Teachers Across Borders Sweden

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Exit mobile version