Kambodja

TAB i Kambodja

TAB:s arbete i Kambodja startades 2005 och är sedan 2 år helt inriktad på coachande förhållningssätt, klassrumsobservationer och workshops i metodik.

asdad

Arbetet pågår under två veckor och genomförs i team med 2 TAB-lärare, en tolk och 4 Kambodjanska lärare. Här berättar Jenny Kimming om arbetet:

Under 2016 åkte 13 TAB-lärare och arbetade på 5 olika skolor i och utanför Siem Reap. 2017 kommer det att utökas till 6 skolor. Titta gärna på filmen från en av skolorna för att få en glimt av de Kambodjanska lärarnas upplevelse. Filmen är från 2015 och lärare från skolan var även med 2016 samt har bett TAB komma tillbaka 2017:

Förutom arbetet i team på skolor genomfördes en tvådagars workshop i sexuell och reproduktiv hälsa för blivande lärare. De går det första av två år på Provincial Teachers Training College (PTTC) i Siem Reap. Workshops genomfördes av två TAB-lärare tillsammans med vår samarbetsorganisation Womens Rescourse Centre (WRC).  Syftet var dels att ge dessa blivande lärare mer kunskap i ämnet, men framförallt metoder för att lära ut.

pttc

En glimt av ett klassrum med 54 6-åringar och en fantastisk lärare:

klassrum

Angkor Wat, ett av Siem Reaps majestätiska tempel:

ankor

 

 

Annonser