Kvällskurs

För många barn räcker inte den undervisning de får i dagskolan till att klara de prov de behöver göra för att klara sin utbildning. En del har inte ens möjlighet att gå i skolan dagtid. För dessa barn finns kvällsskolor som drivs på eget initiativ av engagerade personer i området. (Det är alltid viktigt att komma ihåg att det mesta ideella arbetet i länder som Kambodja görs av inhemska organisationer, inte de utländska.)35840554_10156217473011138_2310539495822327808_n
Foto: Andrew Newman

Lärarna är ofta studenter själva, unga människor som vill göra något för sina yngre medmänniskor. Dessa skolor är frivilliga för barnen, och som sagt för vissa deras enda chans till någon form av skolgång. Att de är frivilliga betyder också att de inte behöver ha skoluniform, disciplinen kanske inte är lika strikt som i ”vanliga” skolan och resurserna är om möjligt ännu mer knappa än i den vanliga skolan. 
Foto: Andrew Newman

Syftet är dock lika självklart som viktigt. Alla barn har rätt till en utbildning, oavsett förutsättningar. Och det lilla är nog så viktigt, även en enkel skola i ett träskjul  mer eller mindre mitt på en åker i utkanten av Siem Reap.

 

Publicerad av Anna

Jag heter Anna. Jag är lärare för år 7-9 i so och engelska. Jag är inte bara lärare. Jag är volontär och var med och grundade Teachers Across Borders Sweden 2010. TAB Sweden jobbar med att ge lärare i Kambodja, Myanmar och Kenya fortbildning i metodik, undervisningsmodeller och pedagogik. Det är himla roligt.

Lämna ett svarAvbryt svar

Upptäck mer från Teachers Across Borders Sweden

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Exit mobile version