Coachning enligt TAB

I arbetet med lärarna i Kambodja, Kenya och Myanmar utgår vi från det så kallade arbetshjulet. Lärarna skattar själva hur de uppfattar sig kompetensmässigt i de olika delarna av hjulet.

Sedan 2015 arbetar TAB Sweden med en metod som utgår från ett coachande förhållningssätt.

Coachning enligt Teachers Across Borders Sweden

När vi tog över programmet från TAB USA i Kambodja 2015 övergick vi från att ha jobbat med workshops med lärare till att jobba med ett coachande förhållningssätt med lärare med utgångspunkt i klassrumsobservationer. De flesta av våra lärare är utbildade lärarcoacher hos i första hand Skolcoacherna och det är på den utbildningen våra idéer till viss del bygger.

Syfte och vision

Syftet med vårt arbete är att skapa en skillnad i barns liv genom att ge dem en bättre utbildning som ger dem möjlighet till att växa upp som självständiga och demokratiska individer. För att nå det är det viktigt med lärare som är välutbildade och har möjlighet att genom sin kompetens och professionalitet kan ge eleverna denna utveckling.

Genom vårt coachande förhållningssätt har vi genom åren sett hur lärarnas undervisning har effektiviserats i det avseendet att eleverna lär sig mer när lärarna använder metoder och strategier som vi har delat med oss av. Lärarna hittar sina egna förmågor till att bedriva en bättre undervisning genom vår handledning.

Läs mer


Lägg till ett omdöme från någon som gillar din tjänst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin id arcu aliquet, elementum nisi quis, condimentum nibh. Donec hendrerit dui ut nisi tempor scelerisque.

Jane Doe


Boka en gratis konsultation idag.

%d bloggare gillar detta: