Julkalender + Agenda 2030

Om 13 år, 2030 ska FNs Agenda 2030 vara uppfyllda. Det är 17 mål för en hållbar social, ekonomisk och ekologisk utveckling. Alla länder har ett ansvar för att dessa globala mål ska nås. Vi har alla en möjlighet att påverka och förändra, utifrån våra egna förutsättningar. Vi har alla olika stort ansvar för hur dessa mål ska uppnås, allt utifrån våra egna förutsättningar.

Teacher Across Borders (TAB) Swedens arbete handlar om att stärka lärare i länder som ligger i en annan utvecklingsfas än vad Sverige gör. Vi ger fortbildning, stöttning och handledning till lärare i Burma, Kambodja och Kenya. Vårt arbete handlar till största delen om utbildning, vi bidrar primärt till uppfyllandet av mål 4: God utbildning för alla.

Genom en god utbildning ger vi barn och unga bättre möjligheter att påverka sin vardag och ge dem möjligheter till en mer självständig framtid. Det gör att vi inte bara jobbar för att främja mål 4, även flera andra mål kan uppnås genom att vi jobbar för en mer hållbar skola.

I årets julkalender för TAB Sweden får ni exempel på hur vi ser på vikten av utbildning och hur vi genom det kan bidra till att uppnå målen i Agenda 2030. Imorgon börjar vi! Följ oss på instagram: @teachersacrossborderssweden, twitter: @TABSweden och Facebook: TABSweden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s