Första dagarna

Vi har nu dragit igång på riktigt. Idag har vi träffat lärarna vi ska jobba med i år och vi har haft en introducerande workshop alla tillsammans. Några av lärarna som var med förra året är med även i år. Kanske för att de inte fick med sig tillräckligt då eller för att de tyckte det var så bra så de vill göra om det hela. Jag vill tro det senare.

I tisdags träffade Mia och jag (Anna Ö) Pisey och Khimsan från Women’s Resource Center (WRC) för att börja dra upp riktlinjerna för vårt samarbete. I år kommer vi att jobba med 50 lärarstudenter nästa vecka i två hela dagar och fokusera på att undervisa barn i mellanstadieåldern om puberteten och vad som händer med kroppen då. Det är ett helt nytt samarbete och blir mer som ett pilotprojekt i år. Förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det och fortsätta i flera flera år.

Vi träffade även den dagen de tolkar vi ska jobba med och några av lärarna som var med förra året. Det var otroligt roligt att höra att de har haft stor nytta av det vi gav dem förra året. Att de märkt skillnad i elevernas lärande med hjälp av de metoder och tips vi gav dem. Ett arbete vi alltså med glädje och stolthet fortsätter med. 

Igår gjorde vi ett besök på en kommunal skola i Siem Reap. Se Petteris film om det besöket. Det säger mer än några meningar i skrift. 

Efter det träffade hela gruppen Pisey från WRC för mer information om organisationens arbete. Mötet var lika inspirerande som förra året och det känns verkligen bra att vi kan upprätta ett samarbete med dem. Utbildning är så viktigt för kvinnor och flickor i Kambodja. 
I eftermiddag har våra olika team haft planering på olika håll. Vår chef här ger oss faktiskt tid för planering till vårt arbete. Rektorer runt om i landet kan lära en del av TAB Sweden. Imorgon är det workshop på förmiddagen där vi börjar ge dem tips och råd om metoder utifrån de önskemål de gett i dagens första möte. Tänk att jobba gratis på semestern faktiskt kan vara så intressant och roligt. 

Lämna ett svar

%d