Att lära sig symboler

I SO i årskurs 3 i Kambodja ingår det att lära sig symboler för landminor.

Känn på den meningen en stund och föreställ dig den lektionen. Läraren som frågar:
– Vad ska du göra när du ser en sådan symbol?
– Varför måste du göra det?
– Vad kan hända om en mina sprängs?

Och så en stor poster i klassrummet för att inte glömma.

Många organisationer jobbar för att rensa Kambodja på landminor, men det lades ut så fruktansvärt många under -70 och -80 talet att man fortfarande estimerar att det finns 5 miljoner minor kvar i marken. Framförallt finns de här i nordvästra Kambodja eftersom Vietnameserna tryckte Khmer Rough mot gränsen till Thailand. Då var minor ett av de främsta vapnen, från båda sidor. Ett vapen som finns kvar i fredstid och främst drabbar den som gärna springer vid sidan av stigen.

IMG_4594

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: